Termeni și condiții

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

Termenii si conditiile de utilizare a serviciilor oferite de www.centerithost.ro

Prezența convenție privind “Termenii și condițiile de utilizare a serviciului de găzduire pagini web”, stabilește care sunt condițiile în care orice persoană poate vizita ori accesa site-ul centerit.ro, ori poate utiliza în orice mod serviciul de găzduire sau înregistrare domenii și are valoarea unei convenții încheiate între Center IT S.R.L. (denumit în continuare “furnizor”), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al serviciului, și orice persoană care vizitează ori accesează site-ul sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciile (denumit în continuare “utilizator sau client”).

Politica de confidentialitate

Scopul colectării datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum și înregistrarea domeniilor web în numele clienților și conform comenzilor.

Center IT S.R.L. tratează cu responsabilitate protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal și aplică cu strictețe legislația în vigoare. Mai jos vă prezentăm politica noastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la protecția pe care v-o garantăm și scopul colectării datelor cu caracter personal.
În calitate de persoană împuternicită̆ (Gazduire Web), din perspectiva Regulamentului, procesăm doar datele cu caracter personal pe care dumneavoastră le-ați stabilit, pentru timpul indicat și în scopurile impuse de dumneavoastră ca operator. Vă asigurăm că datele dumneavoastră sunt în siguranță, rămân proprietatea dumneavoastră și sunt stocate doar pe servere din Romania. Sistemul de back-up este foarte bine implementat și securizat, situat în spațiul European, iar nimeni în afara personalului nostru din departamentul tehnic nu are acces la aceste sisteme.

Înregistrarea și alte informații despre cont

Când vă înregistrați pentru a utiliza Serviciile noastre, putem colecta următoarele informații despre dvs.:

 • prenume, nume, adresa de e-mail, data nașterii, localitatea de domiciliu, CNP, datele de identificare din buletin, numărul de telefon.

În funcție de alegerile pe care le faceți în timpul autentificării la Serviciile noastre sau în timpul procesului de angajare a Serviciilor noastre, puteți opta pentru următoarele date personale suplimentare: datele cardului dvs. de credit în cazul în care doriți să furnizați această informație, precum și contul IBAN.

Comunicare prin funcția de chat de pe platforma noastră

Când utilizați funcția de chat pentru a comunica cu noi, colectăm informațiile pe care alegeți să le oferiți prin intermediul acestei funcții.

Inainte de a accepta acesti termeni si conditii va recomandam sa cititi intreaga “Politica de confidentialitate”.

Neacceptarea acestei convenții ori a oricărei prevederi din aceasta, atrage obligația persoanei respective de a înceta de indată accesarea site-ului ori utilizarea în orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont la centerit.ro ori utilizarea în orice mod a serviciului, constituie o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către furnizor, fără a fi necesară nici o altă formalitate. Nu vindem servicii de gazduire web persoanelor sub 18 ani.

Pași de urmat pentru a comanda online

Analizați oferta noastră de găzduire web, înregistrare domenii, certificate ssl etc.
Completați formularul de comandă aflat în pagina respectivă în dreptul produsului dorit.
După efectuarea comenzii veți primi automat un e-mail cu factura proformă.
Recomandăm să plătiți cu un card bancar sau prin PayPal, astfel serviciile se activează pe loc. Dacă nu, trimiteți prin e-mail OP-ul de la bancă și contul de hosting se activează în cel mai scurt timp (domeniile se activează doar după ce plata ajunge în contul nostru).
În momentul activării contului veți primi un e-mail cu toate datele necesare (user, parola, DNS-uri, IP, adresa cPanel etc).
Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul platformei de plata NETOPIA – mobilPay.

CENTER IT S.R.L. nu solicita, nu transfera și nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

1. Politica de conținut

Este interzisă publicarea pe serverele furnizorului de conținuturi sau trimiteri (links) către astfel de conținuturi care: (I) încalcă ori prejudiciază în orice mod drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane ori alte drepturi; (II) au conținut obscen sau pornografic sau de natura violentă; (III) au conținut defăimător sau calomnios; (IV) au conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (V) conțin viruși, cai troieni sau altele similare; (VI) conțin software piratat sau se adresează celor care piratează software ori practică orice activități similare. Este, de asemenea, interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

2. Scripturi interzise

 • Scripturi pentru proxy, anonimizator
 • Scripturi pentru IRC
 • Scripturi de top site-uri
 • Scripturi de jocuri online ( se exclud joculețe în flash )
 • Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat
 • Scripturi pentru Torrent Tracker sau fisiere Torrent
 • Chat room-uri care consumă excesiv resurse și chaturi WAP
 • Scripturi pentru Top-uri sau Statistici
 • Scripturi pentru File Sharing
 • Scripturi pentru Matrimoniale sau Intermedieri Swing, Sexual, Erotic, Adult
 • Scripturi pentru Retele de Socializare, Comunitati On-line
 • Scripturi pentru Redirectare Url (url shortener)
 • PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi.
 • Scripturi de tipul FormMail
 • Scripturi Chat, Live Suport sau ori ce alt sistem de chat / discutii in direct
 • Scripturi de distributie (hostate sau legaturi) media, video, muzica, live stream
 • Scripturi (comerciale sau necomerciale) ce contin gauri de securitate cunoscute
 • Scripturi comerciale (platite sau gratuite) neactualizate la ultima versiune disponibila
 • Scripturi pentru streaming

Orice încercare de a aduce prejudicii serverelor sau clienților este strict interzisă. Orice activitate care afectează buna funcționare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limitează la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente și/sau de durată ) va fi considerată abuz și va fi apreciată ca o încercare de prejudiciere a celorlalți clienți colocați. Consumul maxim acceptat pentru site-uri este de 5 % CPU , 5% MEM și 1.5% MYSQL, iar procesele pot să consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

3. E-mail

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terți pentru promovarea oricărui site găzduit de noi va avea ca și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără ramburs. Pot fi operate liste email in condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje, și se publica în toate mesajele procedura de retragere din liste.
Fiecare cont de găzduire este limitat, astfel încât să nu permită trimiterea a mai mult de 200 de email- uri într-un interval de 60 de minute in cazul trimiterilor neautentificate prin scripturi PHP.

Această politică (restricție) este necesară pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masivă de email-uri determină consumarea masivă a resurselor unui server, aceasta având un impact negativ asupra calității serviciilor recepționate de clienți. Prima încălcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediată a contului de găzduire.

Pachetul de gazduire Start are o limită orară de 200 de emailuri, din motive ce țin de nivelul scăzut de resurse alocat acestui pachet, fiind destinat în special pentru pagini de prezentare, portofoliu, blog. și nu pentru comunități online de tip forum sau magazine online.

Conditii ce trebuiesc respectate la trimiterea mesajelor comerciale,publicitare sau in masa:

 • Campaniile de email marketing sau emailuri in masa sunt permise doar daca clientul detine o adresa IP Dedicata.
 • Orice lista de email-uri mai mare de 2000 de adrese necesita o solutie specializata Dedicata sau VPS.
 • Trimiterea mesajelor este permisa doar in intervalul orar 00:00 - 08:00.
 • Trimiterea de mesaje trebuie impartita astfel incat sa nu se trimita mai mult de 100 mesaje / ora. (trimiterea de valori mai mari duce la blocarea expedierii tuturor mesajelor de catre servere ca yahoo, google, hotmail)
 • Trimiterea de mesaje e-mail in masa trebuie facuta printr-un script ce foloseste conectarea SMTP.
 • Folosirea sendmail din CGI sau PHP "mail()" este interzisa pentru trimiterea de mesaje e-mail in masa.
 • Adresele trecute la Return-path:, From:, Reply-To: trebuie sa functioneze si sa aiba alocat spatiu suficient.
 • Trimiteti mesaje doar persoanelor care si-au dat acordul expres de a primii mesaje prin e-mail.
 • Arhivarea datelor introduse de catre destinatar la inscrierea in listele de e-mail incluzand data si ora inscrierii, adresa IP si datele despre vizita.
 • Includeti in fiecare e-mail trimis datele complete si adevarate de identificare a expeditorului. Includeti in fiecare e-mail posibilitatea de a renunta la primirea de mesaje e-mail, ce trebuie si respectata.
 • Listele de adrese e-mail trebuie mentinute la zi, asigurativa ca aveti resursele de face acest lucru.

Orice sesizare primita in acest sens si confirmata va duce la suspendarea imediata a contului respectiv fara o anuntare in prealabil a detinatorului contului de hosting sau resellerului.

Restrictii, limitari si actualizari

Center IT-HOST actualizeaza periodic fara o notificare prealabila softurile / programele de system ce ruleaza pe servere (exemple: Sistemul de Operare, cPanel (incluzand softurile aditionale), PHP, MySQL, FTP, Apache (Server Web), Exim (Server Mail) etc...) la versiuni stabile puse la dispozitie de catre producatorii respectivelor softuri.
In anumite conditii este posibil ca functionalitati si/sau softuri si programe oferite sa fie scoase definitiv sau inlocuite cu altele pentru acoperirea unor gauri de securitate, erori de proiectare si a asigura functionarea in siguranta a serverelor.
Ne rezervam dreptul de a impune restrictii hardware si software in folosirea serviciilor Center IT-HOST fara vreun anunt prealabil, in cazul unor probleme de securitate cunoscute ce pot duce la functionarea defectuoasa a serverelor sau exploatarea programelor instalate pe server, chiar daca acest lucru duce la blocarea accesului permanent au temporar la serviciile de gazduire web.
In cazul in care Center IT-HOST descopera in urma monitorizarii serverelor sau in urma unei sesizari un cont in care se desfasoara activitati ilegale sau fisiere ce pot fi folosite la activitati ilegale, serviciile vor fi limitate, blocate sau suspendate. Center IT-HOST va notifica clientul si va face trimiteti cu exemple de fisiere sau softuri din interiorul contului de gazduire. Este probabil ca activitatile ilegale sa fie desfasurate de atacatori / hackeri ce speculeaza softul folosit la site sau parole salvate pe calculator.

Protectia automata Anti Malware si Antivirus

Center IT-HOST foloseste softuri speciale pentru a detecta atacurile si infectiile cu malware. Aceste softuri specializate efectueaza scanari permanente asupra conturilor si a activitatii din aceste conturi pentru a preveni infectiile cu virusi si malware.

Fisierele infectate identificate vor fi plasate automat in carantina pentru a asigura protectia contului si a tertilor care acceseaza site-ul in cauza. Probabilitatea de a  afecta functionarea site-urilor infectate este minima, totusi in anumite situatii, daca sunt infectate fisiere importante ( ex: index.html) aceasta poate duce la disfunctionalizati a site-ului.

Clientii au obligatia sa ne notifice imediat asupra constatarii oricaror disfunctionalitati observate, pentru a verifica daca aceasta se datoreaza unor infectii malware. In aceste conditii Center IT-HOST va furniza lista de fisiere aflate in carantina clientului pentru curatarea acestora.

Fisierele aflate in carantina sunt pastrate timp de 30 de zile pe server, dupa care sunt sterse automat de sistem.

Redirectarea mailurilor (Forward) catre anumiti providerii de servicii de mail gratuite cum sunt: yahoo, hotmail, gmail, etc. este INTERZISA si blocata pe serverele noastre. Ne rezervam dreptul de a bloca sau sterge orice redirectare de acest gen,  datorita politicii acestor provideri de a bloca Ip-ul serverului de pe care se fac acest gen de redirectari.

Politica anti spam

Trimiterea de mesaje comerciale, publicitare sau nesolicitate denumite generic SPAM pentru promovarea oricarui site utilizand serverele noastre sau prin alte servere pentru promovarea oricarui site gazduit pe serverele noastre va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara drept la ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje prin acceptul personal expres (conform legii 365/2002 Art 6, alin 1 si 2) si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste. Orice reclamatie primita in acest sens va fi investigata si se vor lua masurile ce se impun.
Un mesaj poate fi considerat SPAM chiar daca:

 • Are trecuta fraza "Acest e-mail nu poate fi considerat SPAM ..." sau alte fraze asemanatoare.
 • Daca datele de indentificare a expeditorului sunt incomplete sau incorecte.
 • Daca nu puteti demonsta ca o anumita persoana a fost de acord sa primeasca mesaje e-mail de la dvs.
 • Daca procedura de retragere din baza de e-mailuri nu functioneaza.
 • Daca folositi liste de e-mail cumparate (chiar si cu factura!) sau primite la schimb.
 • Mesajul e-mail este trimis de pe alt server.

Orice sesizare primita in acest sens si confirmata va duce la suspendarea imediata a contului respectiv fara o anuntare in prealabil a detinatorului contului de hosting sau resellerului.
La prima incalcare a regulilor de trimitere a mesajelor comerciale nesolicitate denumite generic SPAM stipulate in contract, serviciile de gazduire vor fi suspendate sau trimiterea de mesaje va fi limitata. Deblocarea sau ridicarea limitelor se face doar dupa trimiterea catre Center IT Srl prin e-mail a unui declaratii pe proprie raspundere semnata, datata si stampilata (in cazul firmelor) cu textul "Am citit, inteleg si sunt de acord cu politicile de trimitere a mesajelor e-mail stipulate in Contractul de Furnizare a Serviciilor, Center IT Srl." insotita de o copie dupa actul de identitate sau a cerfificatului de inregistrare in cazul firmelor.
Folosirea form-urilor online pentru expedierea de e-mailuri se face doar prin scripturi securizate la care accesul este restrictionat de parola sau sisteme anti robot. Nerespectarea acestor prevederi duce la dezactivarea scripturilor sau suspendarea contului.

4. Utilizarea resurselor

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse de pe server. Dacă un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse de pe server, vom contacta clientul respectiv pentru a discuta în această privință. În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse ( memorie, procesor, banda internet), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat, fără informarea prealabilă, pentru a menține buna funcționare a serverului.

Clienții pot să solicite îmbunatățirea pachetului sau mărirea temporară a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita mărirea resurselor, pentru a evita, astfel, suspendarea contului.

Serverele VPS sau dedicate ofera uplink pana la 1Gbps insa latimea de banda alocata este  pentru o utilizare rezonabila de pana la 5 TB luna, pentru depasirea traficului de 5TB / luna se vor putea achiziona pachete de trafic aditional la un cost de 60 euro / 100Mbps garantat. In cazul in care nu se upgradeaza latimea de banda si consumul este constant peste 100Mbps, serverul va fi limitat permanent la un nivel de banda de maxim 50 Mbps.

Pachetele de găzduire web și reseller nu pot găzdui fișiere cu o mărime mai mare de 500 MB, inclusiv fisiere log; nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de găzduire gratuită, WordPress MU. Pachetele de găzduire shared sunt pentru o utilizare în limita resurselor serverului CPU, MEM, disk, permise conturilor de găzduire shared, și în limita de banda de 20 Mb/s.

Prin utilizarea sistemului CloudLinux, conturile de găzduire shared sunt limitate la un anumit nivel de resurse, cum ar fi : 20 de procese simultane, 256MB RAM sau 20% CPU pentru procesele făcute de site. Aceste limite pot varia, în funcție de pachetul de găzduire utilizat.

Clienții care depășesc nivelul de consum pentru o perioadă mai mare de câteva zile, vor fi anunțați de către departamentul tehnic, în vederea optimizării site-ului sau pentru trecerea la un plan compatibil cu nivelul de consum efectuat.

Conturile de găzduire aflate pe un cont de reseller au inclus un consum de maxim 25% CPU si 300MB RAM; depășirea acestui nivel, necesită plata unui upgrade pentru consum mai mare de CPU sau memorie.

5. Numele-gazda si adresa IP

Furnizorul este si va ramane singurul proprietar al tuturor adreselor IP din reteaua furnizorului. Utilizatorii nu au dreptul sa modifice configuratia TCP/IP sau sa utilizeze configuratii care nu au fost alocate utilizatorilor de catre furnizor. Furnizorul isi rezerva dreptul de a schimba adresele IP atribuite utilizatorilor pe perioada reactualizarii retelei, a furnizarii securitatii sau a oricarui serviciu de migrare din retea.

6. Migrarea pachetelor

La cerere, Furnizorul poate transfera gratuit contul de web hosting pe care noul utilizator il detine la o alta companie de hosting, doar in cazul in care se ofera back-up complet al site-ului sau datele de conectare la cPanel / WHM. Transferul unui cont de hosting se realizeaza prin mutarea integrala a unui cont de sine statator in alt cont de sine statator, fara a se modifica nimic din acel cont.Furnizorul nu va transfera domeniul add-on intr-un pachet de sine statator. Se ofera un singur transfer gratuit in primele 30 de zile de la data activarii contului de client, pe intreaga perioada contractuala.

Operatiunile mentionate mai sus sunt efectuate gratuit in intervalul 09:00 – 16:00, de luni pana vineri. In afara perioadelor mentionate mai sus, transferul poate fi efectuat numai cu achitarea tarifelor pentru servicii de suport la cerere.

7. Responsabilitatea clientului

Contul, parola si securitatea datelor

Utlizatorul site-ului Center IT-HOST este raspunzator de pastrarea confidentialitatii asupra informatiilor si a a parolei personale, acesta fiind raspunzator de utilizarea inregistrarii, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara acordul acestuia.

In cazul in care utilizatorul sesizeaza o utilizare neautorizate a contului sau, este obligat sa sesizeze administratorul site-ului Center IT-HOST in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii personale.

Utilizatorul este de asemenea de acord sa foloseasca butonul de iesire din contul personal cand se doreste parasirea site-ului si a contului.

Societatea Center IT si administratorii site-ului Center IT-HOST nu vor fi raspunzatori pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestor prevederi de catre utilizator.

Administratorii site-ului Center IT-HOST, vor putea bloca parola, utilizarea serviciilor sau folosirea oricaror altor servicii ale sale de catre utilizatori, sau sa scoata si sa stearga orice material din cadrul serviciilor, pentru orice motiv, fara a se limita la motivele prevazute la art. 2 din prezentul contract.

Orice incetare a accesului utilizatorului la serviciile oferite pe site-ul Center IT-HOST, poate fi efectuata fara o avertizare anticipata, administratorii site-ului Center IT-HOST avand dreptul nelimitat de a dezactiva sau sterge imediat contul utilizatorului din cadrul site-ului si toate informatiile in legatura cu acesta si/sau sa interzica orice acces ulterior la serviciile oferite de Center IT-HOST.

Center IT-HOST nu va fi raspunzatoare fata de utilizator sau orice terta parte in orice mod, pentru interzicerea si/sau stergerea contului si a accesului la serviciile puse la dispozitie prin intermediul site-ului Center IT-HOST.

Clientul este responsabil pentru actualizarea informațiilor de contact din panoul de control de facturare, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare ca un rezultat direct al neefectuării de către client a actualizărilor necesare.

Clientul este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile.

8. Răspundere limitată

Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legatură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declară că înțelege și acceptă că, în orice situații în care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totală a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de furnizor, nu va putea depăși în niciun mod și în niciun caz, suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de către utilizator, furnizorului.

9. Backup

Backup-urile pentru serviciile de găzduire shared și reseller sunt făcute de catre noi zilnic, atât la fișiere , căsuțe de email, cât și la baza de date, pe un server extern, și sunt păstrate minim 5 zile. Totuși, nu oferim nici o garanție pentru integritatea backup-urilor. Sfătuim toți clienții să downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la opțiunea Backup. Clienții de VPS și Servere Dedicate nu beneficiază de backup gratuit, decât dacă în ofertă este inclus acest lucru, și în acest caz trebuie să se asigure periodic că serviciul de backup funcționează corect pe severul administrat.

Furnizorul nu este responsabil în nici un mod pentru pierderea informațiilor găzduite ca urmare a acțiunilor utilizatorilor sau datorită erorilor existente în aplicațiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul și nu este pus la dispoziție de către furnizor, fiind dezvoltat și oferit de către Cpanel.net.

10. Garanția uptime

Serviciul oferit de www.centerithost.ro garantează un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

Sunt excepții următoarele:

 • Situații de forță majoră, în care noi nu putem avea nici o influență, cum ar fi: războaie, calamități naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, viruși, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de altă sursă ( scripturi gratuite, software de comerț electronic sau procesator de plăți online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale.
 • Lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor.
 • Domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate centerit.ro
 • Probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

11. Programe care rulează în Background

Nu permitem utilizarea programelor care rulează încontinuu în background. Permitem programelor să opereze în background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera în background.

12. Cron Jobs

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

13. Scripturi CGI

Scripturile CGI pot fi utilizate de către clienții noștri, fiind o parte inclusă în serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta în mod negativ performanța serverului sau integritatea rețelei, poate fi oprit fără preaviz.

14. Chat Room

Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecărui client pe serverele noastre, datorită cerințelor deosebite ale acestor programe.

15. Instalări de servicii suplimentare

În cazul în care scriptul care doriți să îl folosiți necesită activarea altor programe software pe server, centerit.ro nu este obligat să instaleze acele programe, decât în cazul în care consideră că activarea acestora ar influența negativ stabilitatea sau securitatea serverului. În acesta intră și modificarea unor parametri ale programelor folosite pe servere.
Orice cerere de upgrade la cont ( spațiu / trafic / alt pachet ) se face prin email sau ticket de suport cu cel puțin 24 ore înainte de modificare. Nu ne asumăm nicio răspundere dacă nu se face upgrade la cont și se termină traficul site-ului sau spațiul. Clientul poate verifica în permanență resursele alocate în panoul de control – Cpanel.

16. Notificări și anunțuri

www.centerithost.ro își rezervă dreptul de a trimite notificări privind serviciile oferite precum și anunțuri din partea unor terți, atunci când acestea pot fi în folosul utilizatorilor.

17. Termene de plată și facturare

Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor noastre în avans față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.

Toate facturile proforme se vor trimite prin email și o versiune printabilă se va pune la dispoziția clientului în panoul de control. Clienții trebuie să achite contravaloarea facturii în avans la începutul fiecărei perioade de plată, în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii proforme.
Clienții care doresc închiderea unui cont de găzduire sau al oricărui serviciu achiziționat trebuie să trimită o notificare pe email, cu cel puțin 5 zile înainte de data scadentă, altfel factura emisă va trebui achitată pentru minim o lună.
Prețurile afișate în Euro sunt calculate în RON, la cursul BNR + 2 % din data comenzii, conform legislației, toate facturile și plățile sunt procesate în RON. Pentru fiecare zi de întârziere a plății după data scandentă pentru facturile proforme de prelungire a pachetelor de hosting se percep penalizări de 0.5 % / zi .

În cazul în care se depășesc 10 de zile de neplată și contul este șters de pe server, clientul poate cere repunerea site-ului dintr-un backup mai vechi; în cazul în care acest lucru va fi posibil, se va taxa cu o suma de 25Euro + TVA acest serviciu, doar daca s-a finalizat cu succes recuperarea site-ului.

18. Prelungirea domeniilor oferite gratuit la oferte

Pentru prelungirea domeniilor oferite gratuit în cadrul unei oferte, se va plati taxa normală de înregistrare a unui domeniu. În cazul în care se dorește transferul unui domeniu oferit gratuit, în primul an de înregistrare, către alt registrant, clientul va achita valoarea domeniului primit gratuit.

Domeniile inregistrate pe perioada numita ”pe viață” sau “nelimitat”, vor achita taxă de mentenanță anuală la data expirării (domeniile mai vechi de 5 ani) începând cu 01.03.2018.

Până la data de 10.02.2018, domeniile înregistrate pe perioada numită “pe viață”, aveau o perioadă de valabilitate nedeterminata, atâta timp cât ROTLD nu a introdus o taxă anuală. Aceste domenii .ro s-au înregistrat în serviciul WHOIS,  pe datele clientului din comandă (10 ani in sistemul de comanda = “pe viata”).

Până la data de 10.02.2018, domeniile .ro înregistrate pe perioada de 1 an, numite domenii .RO anuale, s-au înregistrat în WHOIS cu datele companiei Center IT SRL, conform contractului de înregistrare al ROTLD, pentru domeniile .ro anuale.

Domeniile .ro anuale înregistrate pe Center IT pot fi transferate pe datele clientului începând cu 01.03.2018 dacă se va achita taxa de transfer de 5 euro + TVA pe langa costul de prelungire cu 1 an al domeniului.

Un domeniu poate fi transferat doar in perioada activă, nu poate fi transferat dacă acesta este expirat.

Toate înregistrările de domenii .RO se supun regulilor de înregistrare stabilite de către ROTLD.

Prelungirea domeniile .es trebuie efectuata cu minim 5 zile inainte de data de expirare a acestuia, in caz contrar va fi nevoie de plata unei taxe de restaurare.

19. Domeniile .ro

Utilizatorul care doreste sa inregistreze un domeniu .ro va putea face acest lucru accesand link-ul Inregistrare domenii web. Pentru a se proceda la înregistrarea unui domeniu.ro, solicitantul trebuie să cunoască, să înţeleagă şi sa fie de acord cu toate şi orice condiţii enunţate pe site-ul www.rotld.ro, incluzând regulile de înregistrare, contractul de înregistrare şi orice alte informaţii aflate pe site-ul menţionat. Din momentul solicitarii inregistrarii unui domeniu .ro, utilizatorul are la dispozitie 15 de zile pentru a achita pretul aferent inregistrarii domeniului. In cazul in care, la expirarea celor 15 de zile, utilizatorul nu isi va fi executat obligatia de plata, centerithost.ro, va putea dispune anularea cererii, urmand ca domeniul .ro solicitat sa redevina disponibil, fara a fi obligata sa notifice utilizatorul in acest sens. centerithost.ro nu este obligata sa justifice, in orice mod sau in orice masura, decizia de anulare a inregistrarii domeniului .ro.

La solicitarea înregistrării domeniului .ro Utilizatorul trebuie să furnizeze date de contact valide. În caz contrar există posibilitatea ca domeniul să fie refuzat la înregistrare. Furnizorul nu îşi asumă nicio răspundere pentru situaţiile în care, din cauza unor erori de sistem, a datelor de contact invalide sau din orice altă cauză, domeniul .ro solicitat de către Utilizator prin intermediul Furnizorului nu a putut fi înregistrat.

In cazul prelungirii unui domeniu .ro, furnizorul va emite o factura proforma inainte cu 30 de zile de data expirarii dreptului de folosinta a domeniului respectiv, urmand ca in acest termen utilizatorul sa achite contravaloarea ei. Daca pana la data scadenta a facturii, utilizatorul nu a platit valoarea tarifelor pentru serviciile solicitate, Furnizorul nu va proceda la inregistrarea sau prelungirea valabilităţii domeniului / domeniilor solicitate. In cazul in care se va receptiona plata facturii proforme dupa expirarea termenului de 15, respectiv 30 de zile, exista posibilitatea ca inregistrarea/ prelungirea domeniului sa poata fi realizata numai in conditiile achitarii unor taxe suplimentare impuse de registratari.

Furnizorul nu îşi asumă nicio răspundere în legătură cu mentenanţa anuală a domeniilor „.ro”. Reînnoirea domeniului şi achitarea taxelor corespunzătoare este răspunderea exclusivă a Beneficiarului.

20. Domeniile non .ro

Inregistrarea si prelungirea valabilităţii domeniilor cu extensie diferita de extensia .ro se va efectua dupa confirmarea platii. In cazul inregistrarii unui domeniu nou de tipul non .ro, furnizorul va emite o factura proforma, urmand ca in termen de 15 zile utilizatorul sa achite contravaloarea ei. In cazul prelungirii unui domeniu non .ro, furnizorul va emite o factura proforma inainte cu 30 de zile de data expirarii dreptului de folosinta a domeniului respectiv, urmand ca in acest termen utilizatorul sa achite contravaloarea ei. Daca pana la data scadenta a facturii, utilizatorul nu a platit valoarea tarifelor pentru serviciile solicitate, Furnizorul nu va proceda la inregistrarea sau prelungirea valabilităţii domeniului / domeniilor solicitate. In cazul in care se va receptiona plata facturii proforme dupa expirarea termenului de 15, respectiv 30 de zile, exista posibilitatea ca inregistrarea/ prelungirea domeniului sa poata fi realizata numai in conditiile achitarii unor taxe suplimentare impuse de registratari.

Furnizorul nu îşi asumă răspunderea pentru înregistrarea şi/ sau prelungirea valabilităţii domeniilor solicitate după expirarea scadenţei. În situaţia în care Furnizorul acceptă să presteze serviciile după expirarea scadenţei facturilor, utilizatorul îşi asumă plata oricăror taxe necesare solicitate de către registrari şi suportarea tuturor costurilor.

21. Suspendarea contului pentru neplata serviciilor

Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului în termen de 7 zile de la emiterea de către furnizor a facturii proformă, vor fi suspendate până la încasarea plății sau până la data efectuării plății, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai după confirmarea efectuării plății.

Furnizorul va putea redeschide conturile închise pentru neplata tarifelor numai după plata integrală a tututor sumelor datorate de către utilizator.

În cazul în care domeniul este suspendat sau șters pentru neplată sau pentru renunțarea la serviciile Center IT Host, va redirecta domeniul spre o pagină parcată, până administratorul domeniului își va modifica serverele dns.

22. Redeschiderea conturilor

Furnizorul va putea redeschide conturile inchise pentru neplata tarifelor numai dupa plata integrala a tuturor sumelor datorate de catre utilizatori, inclusiv a taxelor pentru redeschiderea conturilor, iar redeschiderea conturilor va putea fi facuta de catre furnizor in mod discretionar, potrivit propriei sale aprecieri, numai daca furnizorul va aprecia ca nu mai exista riscul neplatii tarifelor pentru prestarea serviciului.

23. Garanția – Banii înapoi in 30 de zile

Fiecare client de găzduire al Center IT SRL beneficiază de o garanție de 30 de zile. Dacă în această perioadă nu sunteți complet satisfăcut de calitatea serviciului de hosting, puteți solicita și primi înapoi banii plătiți în avans.

Următoarele servicii nu sunt incluse în Garanția de 30 de zile : taxele pentru înregistrarea numelor de domeniu (naționale și/sau internaționale), taxele achitate pentru serverele dedicate, VPS, licentele cPanel, Webuzo, Litespeed, Plesk si orice alta licenta activata, serviciile comandate în calitate de reseller și orice alte taxe achitate pentru servicii opționale / speciale, altele decât cele din oferta standard.

În cazul în care anularea contului se datorează încălcării de către client a prezentelor termene și condiții, nu se va efectua rambursul.

Garanția de rambursare a plății, în termen de 30 zile de la efectuarea comenzii nu se aplică și nu se va efectua în cazul în care s-a utilizat cel putin 50% din transferul de date alocat contului de găzduire care constituie subiectul cererii de rambursare.

Plățile prin SMS nu sunt rambursabile .

24. Tarife pentru servicii de suport la cerere

Furnizorul va presta utilizatorilor, la solicitarea scrisa a acestora, servicii de suport sau de administrare (adica orice fel de servicii furnizate utilizatorilor in afara celor care privesc strict setarea conturilor de gazduire), dupa cum urmeaza: (i) 1 ora – 35 € / ora; (ii) 2 ore – 30 € / ora; (iii) 3 ore – 25 € / ora; (iv) orice durata ce depaseste 3 ore – 20 € / ora. Aceste preturi nu sunt negociabile.

25. Dreptul de a refuza furnizarea serviciului

Furnizorul isi rezerva dreptul de a refuza furnizarea serviciului catre orice persoana, potrivit aprecierii discretionare a furnizorului si indiferent de motiv, fara a fi tinut sa justifice ori sa motiveze acest lucru.

26. Incetarea serviciului

Furnizorul are dreptul sa interzica de indata, fara preaviz si fara nici o alta formalitate, accesul pe sit ori accesul la serviciu al oricarui utilizator ori al oricarei persoane care incalca in orice mod oricare dintre clauzele prezentei conventii. In acest caz, furnizorul are dreptul sa inceteze de indata furnizarea serviciului catre persoanele mentionate. La optiunea exclusiva a furnizorului, in cazul incalcarii in orice mod a oricareia dintre clauzele prezentei conventii furnizorul va putea recurge la masura mai sus mentionata, ori va putea adresa respectivei persoane un avertisment, ori va putea restrictiona temporar accesul persoanei la oricare dintre facilitatile situl ori serviciului.

27. Conditii speciale servere dedicate si vps

Platile efectuate pentru VPS si Servere Dedicate nu se returneaza.
Serverele sunt oferite fara management, clientul este responsabil pentru administrarea serverului propriu.
Clientul are responsabilitatea efectuarii de back-up pentru datele existente pe VPS, Center IT nu ofera servicii de backup pentru servere si nici o garantie privind integritatea datelor existente pe server.
Plata pentru serviciile VPS si Servere Dedicate se efectueaza in avans. Plata pentru VPS-uri si servere trebuie efectuata pana cel tarziu pana la data expirarii serviciului. Daca nu este efectuata plata pana la aceasta data VPS-ul sau serverul va fi inchis si sters definitiv, inclusiv toate datele existente pe VPS sau server, acestea nu vor mai putea fi recuperate dupa stergere.
Serviciul VPS promotional se adreseaza in exclusivitate companiilor;serviciul NU este disponibil pentru persoane fizice
Serviciul VPS este destinat in exclusivitate activitatilor legitime si legale (gazduire websites, email, aplicatii etc); este interzisa folosirea serviciului pentru gazduirea de servere de jocuri de orice tip, aplicatii mirc, etc; in cazul in care aveti neclaritati cuprivire la ce urmeaza sa gazduiti pe serverul vps, este mai bine sa neintrebati inainte de a comanda acest serviciu.
Serviciul va fi suspendat fara notificare in cazul in care de pe serverul VPS este initiata orice forma de atac informatic, in particular atacuri de tip flood.
Serviciul va fi suspendat fara notificare in cazul in care serverul VPS primeste atacuri informatice de tip flood; aprecierea noastra este ca daca serverul vps a fost tinta unui asemenea atac, motivul atacului este legat de aplicatiile rulate, care contravin prezentului contract.

28. Suport tehnic

Suportul tehnic pentru migrarea serviciilor, indiferent ca este inclus sau platit, este asigurat exclusiv in zilele lucratoare, de luni pana vineri inclusiv. In zilele de weekend, sambata si duminica, nu se efectueaza migrari de conturi.

Center IT nu ofera garantii privind timpii de raspuns si solutionarea cererilor adresate catre sistemul de suport.

Suportul tehnic este oferit pentru :

 • utilizarea serviciilor de hosting
 • utilizarea serviciilor de email (nu oferim suport pentru setarile softurilor de email (ex: Outlook, Thunderbird, iPhone Mail, Android Email, etc.)

Suportul tehnic NU este oferit pentru :

 • creearea si administrarea paginilor web
 • utilizarea de softuri pentru trimiterea de email-uri
 • verificare si reparare erori de functionare a site-urilor
 • softurile gratuite puse la dispozitia clientilor (ex: SiteBuilder, Softaculous, etc.)

Suportul oferit contra cost :

Center IT-HOST poate oferi suport contra cost la solicitarea clientilor pentru situatii tehnice specifice exclusiv pentru serviciile care sunt gazduite pe serverele noastre.

In cazul servciilor de instalare certificate SSL acestea se ofera contra cost, sunt valabile exclusiv pentru conturile gazduite pe serverele noastre si se refera la instalarea certificatului pe server si nu includ setarile necesare la nivel de site. Modificarile care trebuie efectuate in site sunt strict responsabilitatea clientului. Daca serviciul de instalare a certificatului pe server a fost achizitionat pentru un cont aflat pe un server care nu este detinut de Center IT-HOST si instalarea nu este posibila, suma achitata pentru instalare va fi returnata catre client.

Pentru serviciul de configurare a paginii web pentru a functiona securizat pe HTTPS achizitionat de client, echipa noastra tehnica va efectua o evaluare a softului (scriptului, CMS) folosit de site, iar in cazul in care trecerea la HTTPS nu poate fi efectuata de catre echita tehnica Center IT-HOST, suma achitata pentru acest serviciu va fi returnata integral catre client.

Următoarele servicii nu au inclus standard suport tehnic : serverele vps fara management si serverele dedicate care nu au un plan de asistenta tehnic. Center IT SRL pune la dispozitia clientilor care achizioneaza aceste pachete de servicii si planuri de asistenta tehnica la un cost suplimentar conform ofertei prezente pe pagina fiecarui serviciu.

29. Limitarea raspunderii

In cazul in care serviciile sunt inaccesibile, inoperabile sau functioneaza defectuos din diverse motive neimputabile Furnizorului, incluzand dar fara a se limita la erori din sistem, erori hardware sau software (imputabile, de exemplu, producatorului acestora), nefunctionarea sau functionarea defectuoasa a echipamentelor utilizate de Furnizor sau orice fel de cauze care se afla in afara controlului Furnizorului, utilizatorul il absolva pe Furnizor de orice raspundere. In toate aceste situatii, Furnizorul nu va raspunde pentru niciun fel de daune sau prejudicii directe sau indirecte fata de utilizator ori fata de terte parti.

30. Notificari si anunturi

centerithost.ro are dreptul de a trimite utilizatorului notificări în legatura cu gestionarea relatiei contractuale, inclusiv referitoare la serviciile care fac obiectul contractului, la facturare si plata, precum si avertizari de securitate cibernetica emise de Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica CERT-RO, dar fara a se limita la acestea.

31. Modificarea conventiei

Furnizorul are dreptul de a modifica fara niciun fel de preaviz sau orice alta formalitate oricare dintre prevederile conventiei. Orice modificare este acceptata de catre utilizatorii situl prin simpla utilizare a oricarei facilitati oferite de sit sau de serviciu ori prin accesarea sitului sau contului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului utilizator de a inceta de indata accesarea situl sau a contului ori utilizarea in orice mod a serviciului.

32. Modificări

Ne rezervăm dreptul de a face adăugiri, anulări sau modificări în Termeni și Condiții, pachetele de găzduire, prețuri și pe site oricând, informarea făcându-se prin intermediul site-ului sau panourilor de control ale clienților.