Găzduirea aplicațiilor cu cPanel este un proces în doi pași:
Instalați aplicația pe server.
Înregistrați-l la Application Manager .
Ne vom uita la înregistrarea unei aplicații în secțiunea următoare, dar mai întâi trebuie să o instalăm pe server. Utilizatorii sistemului de control al versiunii Git ™ ar putea clona un depozit cu clientul din linia de comandă sau interfața cPanel Git Version Control . Cu toate acestea, pentru a ilustra procesul, vom crea o aplicație simplă cu un singur fișier.
Conectați-vă cu SSH ca utilizator cPanel și creați un director nou în directorul lor principal.
mkdir nodejsapp
Puteți apela directorul orice doriți. Aici vor locui fișierele de cod ale aplicației. Creați un fișier numit app.js în acest director cu editorul de text preferat. cPanel se așteaptă ca punctul de intrare al aplicației să fie numit app.js , deci cel mai bine este să respectați convenția de denumire standard, cu excepția cazului în care aveți un motiv întemeiat să o modificați .
Lipiți următorul cod și salvați noul fișier.
const http = require('http')
const hostname = '127.0.0.1';
const port = 3000;
const server = http.createServer((req, res) => {
res.statusCode = 200;
res.setHeader('Content-Type', 'text/plain');
res.end('Hello World! I am your new NodeJS app! \n');
});
server.listen(port, hostname, () => {
console.log(`Server running at http://${hostname}:${port}/`);
});
Codul configurează un server HTTP pe portul 3000. Acesta răspunde la solicitările web prin mesajul: „Bună lume! Sunt noua ta aplicație NodeJS! ”
Am putea merge direct la etapa de înregistrare, dar să ne asigurăm că aplicația funcționează mai întâi. Rulați următoarea comandă, care execută mini-aplicația noastră cu instalarea EasyApache Node.js.
/opt/cpanel/ea-nodejs10/bin/node app.js
Toate fiind bine, veți vedea un mesaj care spune:
Server running at http://127.0.0.1:3000
În cele din urmă, deschideți o nouă fereastră de terminal și conectați-vă la server ca același utilizator cPanel. Vom folosi clientul curl HTTP pentru a trimite aplicației o cerere.
curl http://127.0.0.1:3000
Dacă răspunde cu „'Hello World! Sunt o aplicație NodeJS pe cPanel ”, puteți trece la etapa următoare: înregistrarea aplicației dvs. Node.js cu cPanel.
Înregistrarea aplicației dvs. Node.JS în cPanel Application Manager
Înregistrarea spune managerului de aplicații Passenger și cPanel unde să găsească aplicația dvs. și ce domeniu doriți să utilizați.
În cPanel, deschideți Managerul de aplicații, pe care îl veți găsi sub Software pe pagina principală.
Faceți clic pe butonul Înregistrare cerere .
În tabelul de configurare a aplicației , trebuie să furnizăm patru informații:
- Nume aplicație: un nume afișat pentru aplicație. Puteți alege orice nume, dar trebuie să înceapă cu un număr sau o literă și nu poate conține puncte.
- Deployment Domain: numele de domeniu al aplicației. Domeniul trebuie să fie deja asociat contului cPanel.
- Adresa URL a aplicației de bază: pagina principală a aplicației va fi disponibilă pe domeniul de implementare + adresa URL de bază. De exemplu, dacă domeniul de implementare este „example.com” și introduceți „nodeapp” în acest câmp, aplicația va fi difuzată de la „example.com/nodeapp”. Extensia URL nu trebuie să fie aceeași cu directorul care stochează fișierele aplicației.
- Calea aplicației: locația fișierelor aplicației în raport cu casa utilizatorului. În exemplul nostru, am creat un director în acasă numit „nodejsapp”, așa că am introduce „nodejsapp” aici.
Mediu de implementare pentru selectorul indică dacă aplicația este în curs de dezvoltare sau gata de implementare într - un mediu de producție.
Sub tabelul de configurare a aplicației este o interfață pentru configurarea variabilelor de mediu. Le vom analiza în profunzime în secțiunea următoare.
Deocamdată, vom face clic pe butonul Implementare din partea de jos a paginii, iar cPanel va configura mediul și domeniul aplicației. După ce ați terminat, puteți deschide noua aplicație într-un browser web la adresa URL pe care tocmai ați configurat-o: „example.com/nodeapp” în exemplele noastre.
Spre deosebire de o aplicație reală, un singur pager nu are dependențe externe. În caz contrar, cPanel Application Manager va afișa butonul Asigură dependențe pentru instalarea cu un singur clic. Butonul este disponibil numai pentru aplicațiile cu un fișier package.json care listează dependențele.
Dacă urmați exemplele noastre și doriți să vedeți Asigurați-vă de dependențe în acțiune, adăugați un fișier numit pachet, json în directorul aplicației cu următorul conținut:
{
"name": "nodejsapp",
"version": "1.0.0",
"description": "A Node App",
"main": "app.js",
"author": "",
"license": "ISC",
"dependencies": {
"express": "^4.17.1"
}
}
După cum puteți vedea, am enumerat cadrul web Express ca dependență. Butonul Asigurați-vă că dependențele ar trebui să fie acum disponibil în Application Manager. Când faceți clic pe acesta , cPanel instalează Express și orice aplicații și biblioteci de care depinde.
Adăugarea de variabile de mediu la mediul aplicației dvs. Node.JS
Variabilele de mediu sunt perechi nume-valoare care stochează o parte din informații. Funcționează la fel ca variabilele din programare, cu excepția faptului că nu sunt interne programului, ci fac parte din mediul său extern. Serverele utilizează variabile de mediu pentru a păstra date utile de configurare.
De exemplu, CentOS folosește variabila de mediu PATH pentru a stoca o listă de directoare care conțin programe din linia de comandă. Când introduceți o comandă precum „ls”, shell-ul caută prin acele directoare un fișier executabil cu acel nume. Dacă nu a existat nicio variabilă PATH, va trebui să introduceți calea completă a fiecărei comenzi: „/ usr / bin / ls” în loc de „ls”.
Administratorul serverului poate modifica variabila de mediu PATH, controlând directoarele în care se uită shell-ul fără a-și modifica codul intern. Cu Managerul de aplicații al cPanel , puteți adăuga variabile de mediu în mediul aplicației dvs. Node.js pentru a-i configura comportamentul în același mod.
În fișierul nostru simplu app.js , această linie de JavaScript îi spune aplicației portul pe care ar trebui să asculte conexiunile.
const port = 3000;
În realitate, este puțin probabil ca un dezvoltator să cunoască portul corect atunci când scrie codul. Pentru a oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate, ar putea spune aplicației să caute în mediul său o variabilă numită PORT și să-și folosească valoarea atunci când configurează aplicația.
În Node.js, codul JavaScript arată așa:
const PORT = process.env.PORT || 3000;
Aceasta setează variabila PORT internă a aplicației la valoarea variabilei de mediu numită PORT sau la o valoare implicită de 3000 dacă nu este setată o variabilă de mediu.
Acum utilizatorul poate spune aplicației ce port să se conecteze prin setarea unei variabile PORT în mediul aplicației. Pentru a face acest lucru în Managerul de aplicații al cPanel , găsiți interfața Variabile de mediu sub Configurarea aplicației și faceți clic pe Adăugare variabilă.
Introduceți un nume și o valoare variabilă și faceți clic pe Salvare.
Editarea aplicației dvs. Node.JS
Puteți edita configurația de înregistrare a unei aplicații Node în Application Manager.
Faceți clic pe linkul Editați din coloana Acțiuni . În această interfață, puteți edita toate valorile pe care le setați la prima înregistrare a aplicației, inclusiv variabilele de mediu.
PHP rămâne limbajul serverului cel mai utilizat pe scară largă, dar Node.js, JavaScript și cadrele web precum Express, Meteor și Nest sunt din ce în ce mai populare în rândul dezvoltatorilor web și al utilizatorilor cu experiență în tehnologie.