Joi, Septembrie 29, 2022

De ce primiti aceste email-uri de phishing?

In mediul online exista numeroase solutii tehnice de a afla ce ip-uri foloseste o firma de hosting iar apoi, cu aceste informatii, sa fie aflate domeniile gazduite pe acele ip-uri. Ulterior, dupa ce afla lista cu domenii, o persoana rau intentionata poate trimite email-uri catre adrese generice de tip office@ sau info@ sau contact@, impersonand orice institutie.

Cazurile de phishing au crescut foarte mult anul acesta, inclusiv in presa apar periodic avertismente pe acest subiect. Banci, companii de telefonie, de transport sunt in general vizate.

Scopul acestor campanii este de a pacali utilizatorii in a-si oferi datele personale sau in a face plati catre terte parti.

Ce facem noi in aceasta privinta?

Zilnic filtrele CENTER IT inspecteaza peste 1,000,000 de email-uri. Dintre acestea cel putin 30% sunt email-uri de tip spam/phishing/virusi, fiind blocate de noi.

Investim in permanenta in sistemele de securitate si facem tot posibilul sa oprim aceste email-uri prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispozitie.

De retinut ca aceasta situatie nu este determinata de o problema a CENTER IT sau de pierderi de date.

Vrem sa va aducem la cunostinta ca:

Email-urile frauduloase NU AU FOST TRIMISE de catre CENTER IT

CENTER IT trimite email-uri legate de contracte si facturi EXCLUSIV la adresa de email asociata contului de client, NICIODATA la alte adrese

Trebuie sa stiti ca CENTER IT nu solicita pe paginile sale introducerea datelor de card; platile online cu cardul pot fi initiate numai din aria de client CENTER IT, pe site-ul procesatorului de plati agreat si anume NETOPIA Payments.

Indiferent de tehnologia folosita pentru filtrarea email-urilor, cea mai buna filtrare o face omul. In acest caz va invitam sa:

sa verificati situatia contului de client de pe site-ul nostru www.centerithost.ro

sa verificati mereu adresa de email de la care primiti notificarile de plata

sa contactati echipa de suport de fiecare data cand aveti dubii legate de email-urile primite

In cazul in care, in urma primirii respectivului email, ati introdus datele de card va recomandam in regim de urgenta sa luati legatura cu banca emitenta a cardului dumneavoastra.

 

Link-urile si site-urile trebuie accesate cu responsabilitate de fiecare dintre noi.« înapoi